Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Önrealizáció hegye I.
  2012-01-13 13:16:40, péntek
 
 
Az Önmegvalósítás Hegye (A ,,csúcsélmény és a dominanciaváltás")

A Teremtés nem csak egyoldalúan, felülről lefelé történik, hanem kontrapunktikus: egyszerre megy végbe alulról fölfele (Yin) és fölülről lefele (Yang). Hasonlóan mi -emberi lények-is egyszerre két síkon teremtünk: tudatalattink mélységeiben gyökerező vágy-akaratunkkal és tudatunk ,,hegycsúcsán" található hitvilágunkkal. A probléma viszont ott kezdődik, hogy a felszíni mentális-Világnézetünk általában nem vesz tudomást legmélyebb vágyainkról/szükségleteinkről és félelmeinkről, sőt legtöbb esetben elítéli és elfojtja ezeket a prímér ösztönzéséket. Ily módon pedig létrejön az a polarizált, kontradiktórikus állapot (disszociáció, avagy ambivalens-meghasonlottság), amelyben a ,,fej" elszakad a ,,szívtől", és amelynek veszélye az eltávolodás mértékével egyenesen arányosan nő. Ily módon minél erősebb a felszíni kontroll-akaratiság, annál erősebb lesz a tudatalatti tehetetlen-bizonytalanság (is), azaz minél nagyobb a racionális-tudat hatalomvágya (Nap), annál nagyobb lesz a mélyben a kiszolgáltatottsága (Hold).

Konkrét példával élve, egy karrierista manager fokozatosan egyre több pénzt gyűjt (javakat gyarapít) és nagymértékű erkölcsi elégtételt ér el, sikerei révén (az elismerések visszajelzései által). Viszont ez a növekedés egyszer csak elér egy radikális holt pontot, ahol a folyamat ellenpólusába tör át (ez az 'enantiodromia')!
Persze ez nem minden esetben fizikai síkon történik, mint egy gazdasági válság esetében, ugyanis ez azt jelentené, hogy az illető egyik napról a másikra elveszti az állását és a vagyonát. De a morális 'mélyzuhanás' általában belül indul el, azaz a pszichében játszódik le. Ekkor az illető motiválatlanná válik, azaz 'kiég' és már nem látja értelmét a szakmai tevékenységének és saját életének ("burn out syndrom"). Ilyenkor pedig, különböző időszakonként, az addig elfojtott emlékek és vágyak intenzívebben a felszínre törhetnek.

Tehát ami ebben a folyamatban tragikus -és látszólag megsemmisítően 'végzetes'-, az a Koré-Hádész mitologikus esetében tükröződő dominanciaváltás: ebben az esetben az addig félelemmel vegyes büszkeség miatt elfojtott -így ,,robbanás-veszélyessé" vált- ősi archetípus a felszínre tör és átveszi a nappali Tudat fölötti hatalmat. (Plútó elrabolja a tapasztalatlan /"steril"/ lelket és leviszi magával az ,,alvilágba", hogy ott megtermékenyítse a démonikus potenciával, azaz hogy a naív-hiszékeny lelket "érett asszonyá" tegye).
Ekkor jön létre a ,,felszíni tudat világában" a nagy lelki feszültséget okozó ambivalencia, vagy akár -végletes esetben- a tudathasadásos-megszállottság, vagyis a súlyos pszichopatológiás tudatállapotok valamelyike: őrület, paranoia, schizofrénia vagy mély depresszió. Ekkortól kezdődik a 'lélek sötét éjszakája', aminek fő értelme az, hogy a felfele törtető Herosznak vissza kell emlékeznie a lunáris misztériumokra, azaz mélyebben meg kell ismernie saját lélektörténetét ! Azaz visszatalálni a benső "örök gyermekhez"...

Hogy megtapasztalja hataloméhes/kontrollvágyó akaratának a totális kudarcait, és odafigyeljen egy felsőbbrendű akaratra is, amely legtöbbször saját szívének mélyebb, 'tabu-vágyaiként' jelentkezik. Ez a szokásos, szociálisan 'kódolt' lelkiismereti hangon túli -a polgári erkölcs tudatszintjénél mélyebb- valódi lelkiismeret ösztönzése, ami erős benső meggyőződésként és bizonyosságként jelentkezik.

Hogy ez a tragédia elkerülhető legyen, előbb meg kell erősíteni az egót -alapjaiban stabilizálni kell az egyéni Éntudatot- a társadalmi értelemben vett Önmegvalósítás /pszichológiai -individualizált- személyiségfejlesztés/ révén!
Ehhez a fokozatosan ,,felépített" és megszilárdított személyiséghez pedig Szaturnusz szükségeltetik - a maga morális Törvényeinek keretében. És majd, csak ezután a fokozatos ,,Föld-elem integrálás" után kezdhet el az illető ,,neophita" (adeptus) komolyan foglalkozni Szellem-tanokkal, vagyis a Transzcendentális planéták erőhatásainak befogadásával és tudatos földolgozásával. Mert csak a tisztességes munka általi pénzügyi/egzisztenciális megalapozás és szexuális/szenvedélyes tapasztalatok (kötődések/szakítások) és konkurencia-erőfeszítések során elért világi hatalom -és szociális sikerek-után lehet veszélytelen ez a ön-átalakítási ,,nagy művelet", amelyben már nem fenyeget a rögeszmés ,,megszállottsághoz" és szerencsétlen-kiszolgáltatottsághoz vezető bukás, a dominanciaváltás!

Más megközelítésből: csak miután az adeptus /titkos tanítvány/ a 1. Gyökércsakra leckéit elsajátítva, már letett valamit az asztalra (anyagilag relatíve stabilizálta az életét); a 2. Szakrálcsakra szexuális kihívásait nagyjából uralja (erotikai csábításoknak képes 'ellenállni'); és a 3. Köldökcsakra egó-hatalmának megfelelően, önző konkurencia kihívásait megélte (ambíció alapú világi sikerei elérése során, önérvényesítési küzdelmeit megvívta), léphet az Ezoterikus tanok titkos ösvényére.
Réges régen, az archaikus kultúrák fénykorában -amikor még mágikus világkép volt a domináns, és az analógiás gondolkodásmód volt a sorsalakításban a meghatározó- nem is engedtek be senkit a Piramis Misztériumtemplomok ajtaján, amíg ,,materiális vonatkozású" elemi iskolázottságának leckéit, alaposan el nem sajátította.

Mert a csakráinkban, ahol a két kúpszerű vortex a gerinccsatornában ('szushumá') találkozik, van egy szűk rész, ami olyan mint egy szelep. Ezeket a szelep-zárványokat pedig a legtöbb ember esetében mentális ,,törmelékek" és emocionális ,,töredékek" zárják el, azaz elementálok dugaszolják el. (A nyugati okkultizmus elementáljainak keleti megfelelői, a hinduizmusban -pontosabban a Szánkhja Yoga rendszerében- az ún. ,,karma csírák").
Ezek pedig olyan csakra ,,pecsétek", melyek nagymértékben csökkentik az adott energia központ forgási sebességét, és apróbb vortexeinek rezgéseit. Emiatt tehát, mielőtt a Spiritualitás hegygerincét elkezdenénk megmászni, ezen okkult 'pecséteink' titikait meg kell fejteni még a hegy lábánál: szembenézni az elementál-törmelékek által reprezentált sorsfeladatokkal. Ezek a ,,szanszkára magoknak" is nevezett karmacsírák tulajdonképpen úgy működnek, mint valami tömörített informatikai programok, avagy 'összecsomagolt sors-projektek', melyek holografikus természetűek...

Tehát, ha bármilyen prímér élettapasztalat kimarad a ,,hegymászás" során, akkor -miközben az ember halad fölfele, a hegycsúcs irányába-, közben egyre jobban növekszik tudatalattijában a kiszolgáltatottság potenciális veszélye! (Tehát Plútó ,,TNT-bombájának" órája vészesen ketyeg és előkészíti a kiszolgáltatottság, 'leszegényedés' , és erős dependenciák megélését, ami egyben morális hitválságok beavatási élményei). Amint tudjuk, megszületésünkkor nincs még én-tudati egónk, ez ugyanis később, kb. 3 éves kor körül (a 3. csakra fejlődési szakaszának megfelelő ,,Merkúriális" időszakban), hogy az önérvényesítést megvalósíthassuk ezen a planétán. Szóval életünk első szakaszára -az Őshoroszkóp I., II. és III. kvadránsai során- azok a tevékenységek jellemzőek, amelyeket sok ezoterikus ember megvet/lenéz: gyökerek eresztése és az egzisztencia megteremtése, majd az elkerülhetetlen konfrontációk (konfliktuskezelések) megélése. Tehát ezekkel a világi tevékenységekkel először megalapozzuk énünket, azaz stabilizáljuk egónkat, amire később Spirituális életünket építhetjük.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Címkék: dominanciaváltás, sorsfeladatokkal, tudatalattijában, kontradiktórikus, tevékenységekkel, megtermékenyítse, megvalósíthassuk, önérvényesítést, megszilárdított, megközelítésből, tudatszintjénél, meghasonlottság, tevékenységének, meggyőződésként, egzisztenciális, kontrapunktikus, földolgozásával, lélektörténetét, sorsalakításban, individualizált, elementáljainak, élettapasztalat, önérvényesítési, bizonyosságként, elkerülhetetlen, tudathasadásos, megszállottság, visszajelzései, motiválatlanná, szükségeltetik, személyiséghez, önmegvalósítás, megsemmisítően, tulajdonképpen, összecsomagolt, tapasztalatlan, probléma viszont, prímér ösztönzéséket, eltávolodás mértékével, racionális-tudat hatalomvágya, karrierista manager, elismerések visszajelzései, növekedés egyszer, radikális holt, folyamat ellenpólusába, gazdasági válság, illető egyik, másikra elveszti, pszichében játszódik, illető motiválatlanná, szakmai tevékenységének, addig elfojtott, Önmegvalósítás Hegye, Piramis Misztériumtemplomok, Szánkhja Yoga, Tehát Plútó, Őshoroszkóp,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György napi hiedelmek, s...  Beney Zsuzsa  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gaál Viktor gondolata  Két tekintet van  Esti kép  Paul David Tripp Április 26  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Ma  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Palóc Grand Canyon  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Ez a jó az alvásban.  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a jó az alvásban.  Pillangó  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Bella István: Zsoltár  Két tekintet van  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
probléma viszont, prímér ösztönzéséket, eltávolodás mértékével, racionális-tudat hatalomvágya, karrierista manager, elismerések visszajelzései, növekedés egyszer, radikális holt, folyamat ellenpólusába, gazdasági válság, illető egyik, másikra elveszti, pszichében játszódik, illető motiválatlanná, szakmai tevékenységének, addig elfojtott, felszínre törhetnek, folyamatban tragikus, addig félelemmel, nappali Tudat, démonikus potenciával, naív-hiszékeny lelket, nagy lelki, súlyos pszichopatológiás, felfele törtető, lunáris misztériumokra, totális kudarcait, felsőbbrendű akaratra, tragédia elkerülhető, egót -alapjaiban, egyéni Éntudatot-, társadalmi értelemben, maga morális, tisztességes munka, archaikus kultúrák, analógiás gondolkodásmód, szűk rész, legtöbb ember, nyugati okkultizmus, hinduizmusban -pontosabban, adott energia, hegy lábánál, ember halad, hegycsúcs irányába-, önérvényesítést megvalósíthassuk, tevékenységek jellemzőek, egzisztencia megteremtése, elkerülhetetlen konfrontációk, világi tevékenységekkel, dominanciaváltás, sorsfeladatokkal, tudatalattijában, kontradiktórikus, tevékenységekkel, megtermékenyítse, megvalósíthassuk, önérvényesítést, megszilárdított, megközelítésből, tudatszintjénél, meghasonlottság, tevékenységének, meggyőződésként, egzisztenciális, kontrapunktikus, földolgozásával, lélektörténetét, sorsalakításban, individualizált, elementáljainak, élettapasztalat, önérvényesítési, bizonyosságként, elkerülhetetlen, tudathasadásos, megszállottság, visszajelzései, motiválatlanná, szükségeltetik, személyiséghez, önmegvalósítás, megsemmisítően, tulajdonképpen, összecsomagolt, tapasztalatlan, bizonytalanság, megtapasztalja, gondolkodásmód, misztériumokra, hitvilágunkkal, tudatállapotok, hinduizmusban, szakrálcsakra, visszatalálni, ösztönzéséket, befogadásával, lelkiismereti, szerencsétlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1845
  • e Hét: 8596
  • e Hónap: 17266
  • e Év: 73199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.